’30 Jaar historie met veelbelovende toekomst!’

Op 22 augustus 1990 richtte Steve Feldman honk- en softbalvereniging Cubs op in Hardenberg.
Hij kwam uit Amerika en dacht: No baseball in Hardenberg?
Daar ga ik wat aan doen. GoCubsGo!
Hij sprong op de fiets, sprak de jeugd bij de stoplichten aan en wist ze over te halen om eens een potje te honkballen. Zo ontstond de Cubs.
Steve was zo gedreven dat binnen een mum van tijd de vereniging uitgroeide tot zo’n 150 leden.
De Amerikaan deed bijna alles alleen: besturen, de teams trainen, coachen en zelf spelen. Het waren mooie tijden, aldus Martijn Hartgerink, die een van die jeugdigen was en tot op de dag van vandaag lid is gebleven.
Helaas is Steve dit jaar plotseling overleden. We hadden hem graag bij ons jubileum gehad.
Cubs had in het begin geen eigen veld. Er werd gehonkbald op een klein veldje tussen de hondenpoep en de ballen vlogen regelmatig in De Vecht. Na jaren vragen en proberen, kregen ze in 2005 een prachtig veld waar ze nog altijd erg trots op zijn. Menig vereniging kijkt lonkend naar dit veld.
Met de nieuwe voorzitter, Serwin van Dijk, is Cubs een tijd geleden een nieuwe koers ingeslagen en zijn ze mooi aan het groeien.
RiversidePark wordt op 22 augustus 2020 omgedoopt tot Sportpark BPG Peters. Peters Hout & Bouwmaterialen is al 80 jaar een begrip in de ruime omgeving van Slagharen en heeft aangeboden om hoofdsponsor te worden van de Cubs. Ook wordt dan het nieuwe logo gepresenteerd. Al met al een mooie stap met veelbelovende toekomst voor de Cubs.
Wat in al die jaren hetzelfde is gebleven is: de sportiviteit, gedrevenheid, maar bovenal het gemoedelijke en gezellige van de vereniging, waardoor het snel je thuishonk wordt.
De vereniging is dankbaar voor allen die hebben bijgedragen aan deze prachtige geschiedenis en wil eenieder uitnodigen om mee te bouwen. Kom kijken, train mee, meld je aan of draag bij naast het veld. Samen zijn wij Cubs Hardenberg!