Zinderende honkbalwedstrijd Cubs!

Zondagmiddag, 3 september speelde het herenteam van Cubs, momenteel 6e, tegen Diamonds Drachten. Zij staan 9e in het klassement. Het zou dus een winstpartij moeten worden, maar dat ging niet zonder slag of stoot.
Vlak voor de wedstrijd landde een paraglider op RiversidePark om de honkballers succes te wensen. De toon was gezet.
In de eerste inning wist Cubs met twee mooie twee-honkslagen de voorsprong te pakken. Martijn Hartgerink was startend werper. Na de eerste inning begon hij het lastig te krijgen. Veel ballen werden ‘wijd’ gegeven, waardoor Diamonds voor kwam te staan. Naarmate de wedstrijd vorderde herpakte Martijn zich, maar was Diamonds sterk aan slag, waardoor de voorsprong verder uitliep. Na de derde inning stond het 5-9.
Aan Diamonds kant kwam een pitcherwissel en daar rook Cubs kansen. Mede door wijdballen en risico’s in het loopwerk scoorde Cubs er vier punten bij. Wederom kwam er een pitcherwissel bij de tegenstander, maar dat bracht niet veel verbetering. Cubs wist terug te komen tot een 9-11 score.
De vierde pitcherwissel kwam aan de kant van Drachten. Scheidsrechter Bas Winters gaf aan de laatste inning te spelen en dat betekende: dichthouden voor Cubs en minimaal twee punten scoren voor een gelijkspel. Rallytime!
Maarten Jonkeren had de eervolle taak om dit te doen als pitcher voor Cubs en slaagde daar in. De pitcher van Drachten voelde de druk, waardoor hij veel wijdballen ging gooien en Cubs op de honken kwam en één punt kon scoren. De drie honken bleven vol en er hoefde alleen maar een goede honkslag geslagen te worden, wat de wedstrijd kon beslissen. Dát einde kreeg nog even een flinke staart!
Inmiddels was er al één uit door teveel risico van een loper en de tweede uit door een ingewikkelde spelsituatie, waarover eerst gesproken moest worden, maar wat wel een punt opleverde.
Tot slot stond Michael Lahdo aan slag. Hij moest het gaan doen en met een honkslag zou Cubs de wedstrijd winnen. Het werd een heus pitcher-slagman-catcher duel en in het veld was van alles gaande: dreiging van de lopers, tekens van de coaches en dit alles onder aanmoedigingen van het publiek.
Michael stond op 2-slag. Ineens ondernam Martijn Hartgerink vanaf het derde honk een steelpoging op thuis die wonderwel lukte! De catcher ving de bal, maar raakte de loper niet. Dat was het winnende punt!

Kortom: Cubs kijkt terug op een spannende en mooie wedstrijd die resulteerde in 12-11. Een wedstrijd vol spannende spelmomenten die tellend waren: de goede vangballen van Dion Drost, juiste keuzes maken aan slag, steelpogingen die door goede slidings lukten en druk op de pitcher uitoefenen.
Dit alles bewijst maar weer dat honkbal zoveel meer is dan alleen een balletje slaan! 

Volgend weekend staan de volgende wedstrijden op het programma:
THUIS
 Zaterdag, 9 september beeballtoernooi tegen Giants Hengelo en TTT Enschede.
 Zaterdag, 9 september jeugd Cubs-Bedrocks om 13:00 uur.
UIT
 Zondag, 10 september heren WHSC-Cubs 11:00 uur.

Volg de Cubs op Facebook of www.cubs.nl
#GoCubsGo

No Replies to "Zinderende honkbalwedstrijd Cubs!"


    Got something to say?

    Some html is OK