Wederom winst voor honkballers Cubs!

Zondagmiddag speelde Cubs tegen het derde herenteam van Caribe uit Groningen. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden aangezien de warming-up van Cubs al veelbelovend was. Het team had er duidelijk zin in! Veel publiek was komen kijken en vanaf het terras en op kleedjes achter de backstop was het al snel goed toeven op RiversidePark.
Pitcher Martijn Hartgerink beklom de heuvel en in de eerste inning liet Cubs meteen zien wat het in huis had.
De eerste slagman ging uit door het gooien van drie slag. Slagman twee sloeg de bal, die door derde honkman Robbert Jongeneel, na een grabbel, werd gepakt. Hij gooide de bal vervolgens zo loepzuiver en hard naar eerste honkman Marc van Dijken, dat de loper uit ging. De derde slagman ging uit door een krasse actie van Martijn. De bal kwam hard op hem af. Hij wist hem zelf te pakken en door te gooien naar het eerste honk. Dat was de derde uit.
Aan slag ging Cubs ook goed van start. Door goed loopwerk en coaching wisten ze, ondanks de twee vangballen, toch drie punten te scoren. Voor slagmannen is het doorgaans niet leuk dat je bal gevangen wordt, maar het kan de honklopers verder brengen en uiteindelijk pak je zo tóch de punten. Martijn bleef solide gooien, wat van de pitcher van Caribe niet gezegd kon worden. Hij kreeg de ballen moeilijk over de plaat en gooide veel vier wijd. Met goede honkslagen van Bart Cramer en Niek Welleweerd stond het na de tweede inning al 9-0.
Marc van Dijken nam de bal van de pitcher over en ook Caribe had inmiddels een wissel toegepast. Deze werper van Caribe gooide hele langzame boogballen, waar Cubs eerst geen raad mee wist. Eenmaal gewend, sloeg de één na de ander de bal ver het veld in waardoor de puntenstroom gestaag bleef gaan. Caribe had inmiddels drie punten gescoord. Marc van Dijken kreeg de bal weer volledig onder controle en bewees daarmee toch óók een ‘closer’ te kunnen zijn. Hij stuurde de laatste drie slagmannen naar de dug-out met drieslag. Eindstand: 14-3

Helaas heeft de jeugd zaterdag verloren van Blue Devils uit Meppel.

Komend weekend wordt het ‘Knights-weekend’.
▶️ Zaterdag 15 juli speelt de jeugd een thuiswedstrjid tegen de Knights uit Leek om 13:00 uur.
▶️ Zondag 16 juli spelen de heren een uitwedstrijd tegen de Knights om 11:00 uur.

Succes maar weer!
#GoCubsGo 

No Replies to "Wederom winst voor honkballers Cubs!"


    Got something to say?

    Some html is OK