Teamwork honkballers Cubs leidt tot winst! 

Zondagmiddag speelde het herenteam van Cubs tegen de Caps uit Hoogeveen. Onze jongens waren van plan er technisch een goede pot honkbal van te maken. Van tevoren was er goed over de slagvolgorde nagedacht: ervaren spelers werden afgewisseld met minder ervaren spelers, waardoor er tijdens de slagbeurten ervaren coaches in de coachvakken konden staan. Het plan pakte goed uit. Er werden maar weinig veldfouten gemaakt en risico’s werden met lef genomen.
Martijn Hartgerink was startend werper en daar waar de Caps de ballen konden slaan, werden deze doorgaans goed verwerkt door het veld. Al snel was Cubs aan slag en wisten ze twee punten te scoren.
Tijdens de wedstrijd scheen het zonnetje  volop en kon het publiek vanaf het terras en de dijk de punten gestaag zien binnenkomen aan Cubs kant. Niet zozeer door honkslagen kwamen de punten binnen, maar wel door goed loopwerk, de één-drie situaties benutten en profiteren van fouten aan Caps kant. Na de vierde inning stond het 11-5.
Daan Verboom liet een mooi dubbelspel zien door zijn goed gevangen bal meteen naar tweede honkman Maarten Jonkeren te gooien. Hij wist de honkloper, die terug moest naar zijn honk, vervolgens nog uit te gooien.
In de voorlaatste inning betrad Marc van Dijken de heuvel. Hij zette nog een paar slagmensen aan de kant door drie-slag te gooien en Cubs maakte er nog twee punten bij.
Vaste scheidsrechter Bas Winters en veldscheidsrechter, bij gelegenheid, Bart Cramer besloten geen gelijkmakende slagbeurt meer te spelen, waardoor de eindstand was bepaald: 1️⃣3️⃣️- 5️⃣️ !
Door deze winst is Cubs gestegen naar de vijfde plek in het klassement.

Volgend weekend zijn er wederom twee thuiswedstrijden:
▶️Op zaterdag, 8 juli speelt de jeugd tegen de Blue Devils uit Meppel om 13:00 uur.
▶️Op zondag, 9 juli spelen de heren spelen tegen Caribe uit Groningen om 13:30 uur.
Allen van harte welkom!  #GoCubsGo

Volgt u ons al op Facebook? Check!