Slow start…fast end!

Slow start…fast end!
 
Op zondagmiddag 7 mei, speelde het herenteam tegen Pioneers uit Assen.
Pitcher Martijn Hartgerink kwam uit voor Cubs en deed dat naar behoren. De Pioneers konden de ballen wel slaan, maar het veld van Cubs was defensief waardoor de nul bewaard bleef. De pitcher van Pioneers was goed op dreef en gooide harde, goede ballen waar de meeste Hardenbergers geen raad mee wisten. Toch wist Cubs er twee punten uit te slepen door een goede twee-honkslag in het midveld van Daan Verboom en goed loopwerk op fouten van de tegenpartij.
Het motto is dan ook: Er altijd voor gaan!
Tot aan de 5e inning bleef het een heen en weer van weinig slaan en goed pitch- en veldwerk van Cubs.
In de zesde inning was de ommezwaai. Er kwam een nieuwe pitcher van Pioneers op de heuvel en Cubs kreeg de slag te pakken. De ene na de andere honkslag werd geslagen en de score liep op. Robbert Jongeneel werd slagman van de wedstrijd met een één-honkslag en twee keer een twee-honkslag. Even werd het nog spannend toen Pioneers ineens ook honkslagen begonnen te slaan, maar even aanscherpen in het veld en het gevaar was geweken. Maarten Jonkeren kwam op de heuvel en had de schone taak als closer. Dat lukte en zo kwam de eindstand op 11-3.
 
Zoals eerder te lezen hadden de beeballers zaterdag een toernooiwedstrijd tegen Giants en TTT en ging de wedstrijd van de junioren niet door. Deze juniorenwedstrijd is verplaatst naar 20 mei. Dan spelen ze tegen de Knights een thuiswedstrijd.
 
Volgend weekend zijn de wedstrijden als volgt:
* zaterdag 13 mei THUIS:
junioren Cubs – Bedrocks Emmen om 13:00 uur
* zondag 14 mei UIT:
Drachten Diamonds – heren Cubs om 14:00 uur