Laatste thuiswedstrijd helaas geen winst voor honkballers Cubs

Zondag, 7 oktober speelde het heren honkbalteam van Cubs hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. In het najaarszonnetje was er een leuke wedstrijd te zien op Riverside Park. Er waren dan ook veel mensen op afgekomen die heerlijk vanaf het terras de wedstrijd konden zien. Marc van Dijken betrad de pitcherheuvel en had de slagmensen van Hickory uit Winterswijk in de eerste inning redelijk onder controle. Dorothea Halbesma maakte een belangrijke vangbal waardoor hun slagbeurt voorbij was, met één punt op de teller. In de tweede inning wist Hickory de ballen beter te raken en scoorden ze vijf punten bij. Cubs maakte er twee. Na die beruchte puntenserie van de tegenstander, in de inning ervoor, was Cubs van plan de boel goed dicht te houden en dat lukte! Martijn Hartgerink beklom de heuvel en wist maar liefst zes uiten in twee inningen op eigen houtje te maken, ook al wist hij dat er een defensief veld achter hem stond. Dàt te weten maakt een pitcher extra sterk.
Aan slag kon Cubs helaas te weinig terug doen. Er werden wel punten klaargestoomd, maar helaas konden ze het telkens niet afmaken. De teller bleef lange tijd op 3-6 staan. In de laatste inning maakte Hickory nog twee punten bij, mede door een geweldige drie-honkslag richting het midveld.
De tijd begon te dringen en Cubs had nog een laatste slagbeurt. Als ze wilden winnen zou het nu moeten gebeuren. Helaas lukte dat niet en eindigde de wedstrijd in 3-8. Volgende week mogen ze weer aantreden als gasten bij Hickory. We gaan ervan uit dat dan de rollen zijn omgedraaid! GoCubsGo
Volg Cubs ook op www.cubs.nl of Facebook.