Hardenbergse honkballers verliezen van Leeuwarden

Het was een koude en grauwe zaterdag in Leeuwarden met af een toe een glimlach van de zon. Cubs startte de wedstrijd met veel talenten op nieuwe posities.

De wedstrijd start sterk met een aantal honkslagen wist Cubs de honken vol te krijgen. Maar door goed veldwerk van de tegenstander en een aantal verkeerde keuze`s van de lopers helaas geen punten.

Daan Verboom heeft zijn allereerste wedstijd bij de heren als werper in het veld gestaan. Dit niet één inning, nee de hele wedstrijd. Hij maakte het de slagmannen van de Northern Stars knap lastig. Deze wisten in de eerste twee inning ook maar enkele punten te scoren. Ook Mike Koert en Jeroen de Lange debuteerden in het rechterachterveld.

Door goed slagwerk lopen de Norhtern Stars flink uit. Waar de Cubs maar enkele punten weet binnen te halen. In de vierde inning vangt Joshua Borneman één van de talenten bij de Cubs een verre bal in het achterveld. En weet deze vervolgens snel naar het tweede honk te gooien en hiermee in één actie twee uit te maken. Prachtig! Ook een mooi dubbelspel via het tweede en eerste honk mocht niet ontbreken.

Er werd tijdens de wedstrijd veel geëxperimenteerd in het veldwerk van de Cubs. Mooie pick offs van de pitcher en pogingen van Catcher Bart Cramer om de stelende honklopers van de Northern Stars uit te maken. Daan maakt als debuterende pitcher tijdens de wedstrijd drie keer een strike out en dat is een top prestatie.

De Northern Start hebben thuis laten zien dat ze sterker waren en winnen de wedstrijd met 14-4. De Cubs kunnen niet wachten om thuis revanche te nemen. Het jeugdteam hoefde dit weekend niet te spelen.
Aankomend weekend spelen de heren op zondag 1 mei een thuiswedstrijd tegen WHSC Winschoten.