Erepenning en lof voor inzet Honkballer Martijn Hartgerink

Wat een dag! Een dag waar door veel spelers van Honk- en Softbal vereniging Cubs naar uit werd gekeken: Zaterdag 18 september 2021. De dag begon met een wedstrijd van de aspiranten. Zij speelden een thuiswedstrijd tegen de Eagels uit Deventer. De eerste inning gingen beide teams gelijk op 2:2 met punten voor Yannick en Niels. In de tweede inning kwamen er geen punten bij. Bijzonder zeldzaam was dat er voor de 1 helft van deze inning maar 3 ballen nodig waren voor een wissel. De eerste bal die werd gepitchd door Dialo werd door de korte stop snel naar het 1e honk gespeeld waardoor de slagman van de Eagels uit ging. Zowel de 2 als de 3e bal werden gevangen. 3 ballen, 3 spelers uit: Wisselen! In de derde inning kwamen er 2 punten bij voor de Eagels en 3 punten voor de Cubs. In de eerste helft van de 4 inning scoorden de Eagels opnieuw en werd het 5-5. Dana maakte uiteindelijk de beslissende punt waardoor de eindstand 6-5 voor de Cubs werd.

Na de wedstrijd was er eindelijk even de gelegenheid om de Pupillen van 2020 in het zonnetje te zetten. Samen met de pupillen van de Uitsmijters ’55 uit Almelo wonnen zij het kampioenschap in 2020! Er zijn meerdere pogingen gedaan om dat eerder te vieren, maar vanwege alle maatregelen is het er niet van gekomen. Dus ontvingen Bas en Sedou uit handen van de voorzitter een kampioensdiploma en een medaille. Inmiddels spelen zij bij de aspiranten en ze werden dan ook meteen door hun teamgenoten op de schouders genomen. Remco zat op dat moment nog in Deventer, want hij had samen met de pupillen van de Uitsmijters ’55 een uitwedstrijd tegen de Eagels. Hij ontving zijn diploma en medaille samen met Davey later op de dag.

Inmiddels was de eregast van de dag gearriveerd. Martijn verscheen in het oude tenue op het veld. Zijn All Star team bestond uit veel voormalig Cubs leden die elkaar, soms na hele lange tijd, weer zagen. Dat bij de Cubs vriendschap hoog in het vaandel staat bleek uit alle begroetingen. Oude foto’s zorgden voor veel mooie herinneringen waar vaak hartelijk om werd gelachen.

30 jaar geleden begon Martijn met honkballen, al die jaren heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor de Cubs. Journalisten van de Stentor en de Toren waren uitgenodigd, en in beide kranten verscheen een prachtig artikel van Martijns loopbaan. Vanwege Martijn’s geweldige inzet heeft het bestuur hem voorgedragen voor een erepenning van de KNBSB. Uit handen van sportwedhouder Martijn Breukelman mocht hij die ontvangen. Aan de sportwedhouder ook de eer om de eerste bal te werpen voor de All Star Game.

Om 15:00 uur klonk het ‘Let’s play Ball’ en kon iedereen genieten van de wedstrijd. Martijn mocht voor de gelegenheid zijn eigen team samenstellen. Een mooie mengelmoes van veelal oude en van- kleur-verschoten tenues werden nog één keer met trots gedragen. Het All Star team nam het op tegen het huidige senioren team. De wedstrijd was één groot feest. Er werd regelmatig gewisseld van positie zodat iedereen weer even op zijn oude plek kon pitchen of catchen. Martijn zelf switchte ook nog eens tussen de teams. Dat de All Stars het nog steeds niet verleerd zijn bleek wel in de loop van de game. Zij gingen er met de winst vandoor. Hoeveel het uiteindelijk geworden was wisten de meesten niet. Gelukkig was ook Antonien op speciaal verzoek aanwezig. Zij scoorde jaren voor de senioren. Eindstand van deze fantastische wedstrijd: 11-4 voor het All Star Team!

Na de wedstrijd werd Antonien, en later op de dag ook Ellis nog even in het zonnetje gezet. Beide dames hebben zich jaren ingezet voor de Cubs. Afgelopen seizoen legden zij hun taken neer. Online afscheid nemen is niet leuk, dus ook daar was vandaag even aandacht voor. Als blijk van waardering voor al hun inzet was er een grote bos bloemen. Aan het eind van de dag werd Martijn nog even in het zonnetje gezet door het huidige bestuur. Alle leden hadden een bijdrage gedaan voor een afscheidscadeau waar onder meer een prachtig BBQ-schort in zat met daarop het logo van Cubs en de jaartallen 1990-2020. Namens de KNBSB kreeg Martijn een shirt van het Kingdom team en een door het Nederlandse team gesigneerde honkbal. Na een laatste toespraak van Martijn waarin hij iedereen bedankte voor alle lof en waardering was het tijd om de BBQ aan te steken. Wat een fantastisch dag!