Cubs komen goed terug, maar het blijkt nèt niet genoeg…

Zondag, 25 augustus speelde het herenteam van Cubs tegen de nummer één uit het klassement: Blue Devils uit Meppel. Onder de warme zon startten pitcher-catcher duo Marc en Daan de wedstrijd. Door helaas wat minder scherp spel van Cubs kon Blue Devils drie punten scoren. Coach Robbert Jongeneel hamerde op focus en vooruitdenken en Cubs ging ermee aan de slag. Telkens wisten ze een serie punten klaar te zetten, door o.a. goede honkslagen van Robbert O., Martijn, Michaël en Maarten, maar helaas bleek de afrondende fase, het punten maken, een brug te ver.
Een tijd lang bleef het 1-3 en vervolgens werd het 1-4. In de vierde inning zakte de wedstrijd een beetje in bij Blue Devils en daar wist Cubs van te profiteren. Het werd 3-6.
Vervolgens kwam de pitcherwissel aan de kant van Cubs. Martijn nam de bal over en wist, met een sterk veld achter zich, de boel mooi dicht te houden, waarbij zeker de goede vangbal van Robbert in het buitenveld genoemd moet worden. De tijd begon te dringen en Cubs had de gelijkmakende slagbeurt. Ook nu weer werden punten klaargezet, maar liefst drie honken vol. De pitcher van Blue Devils voelde de druk en werd minder honkvast. Coaches aan de zijlijn en het publiek voerden de druk nog wat op. Door een honkslag van Maarten en het gooien van vier wijd werd het 5-6 en daar bleef het bij. Cubs kijkt terug op een spannend wedstrijd, waar helaas nét geen winst te behalen viel.

Volgende week zondag, 1 september speelt Cubs een uit-wedstrijd in Zwolle tegen Blue Hawks om 13:00 uur.

Natuurlijk houden we eerst nog het Vechtstede Familietoernooi op zaterdag 31 augustus.
Allen van harte welkom!
#GoCubsGo⚾

No Replies to "Cubs komen goed terug, maar het blijkt nèt niet genoeg..."


    Got something to say?

    Some html is OK