Cubs-Blue Hawks…aan elkaar gewaagd!

  • honkbal hardenberg cubs uitwedstrijd blue hawks zwolle

Zondag, 26 mei 2019 speelde het herenteam van Cubs tegen Blue Hawks uit Zwolle. Een geduchte tegenstander die uit was op de winst. Met haviksogen werd de Cubs in de gaten gehouden en bij het roepen van “Play ball!” stond een ieder meteen aan.

In de eerste twee inningen ging het redelijk gelijk op. Er werd best goed geslagen, maar ook door 4-wijd kwamen spelers op de honken.De derde inning werd de klapper voor Blue Hawks. Ze konden maar liefst zes punten scoren waarna Cubs aankeek tegen een 4-9 achterstand. Halverwege de wedstrijd werd er gewisseld, waardoor er een andere draai aan de wedstrijd werd gegeven en na een peptalk moest en zou het gebeuren.

Eerste slagman: honkslag, vervolgens een 4-wijd en weer een 4-wijd. Kortom: de honken vol! Daan Verboom kreeg een teken voor een stootslag en die pakte dusdanig goed uit dat de punten binnenkwamen. Blue Hawks was even van slag en Cubs profiteerde daarvan. Met nog een paar honkslagen, waaronder een hele mooie van Rick Hamoen richting midveld, scoorden ze maar liefst acht punten bij. Martijn Hartgerink mocht vervolgens, als closer, de wedstrijd uit gooien. Hij gooide de eerste drie slagmensen met three-strikes-out!

Aangezien de wedstrijd wat later was begonnen, besloot Bas Winters, vaste scheidsrechter van de Cubs, om nog een inning te spelen. Blue Haws rook een kans en wist nog een punt te scoren, maar Cubs liet zich niet van de wijs brengen. Een van de honkmannen sloeg een snoeiharde bal richting de pitcher, die deze bal in een reflex wist te pakken en vervolgens terug wierp naar de catcher. Daarmee werd de loper uit gemaakt en werd een punt tegen gehouden.

De laatste actie was een gemakkelijke uit op het eerste honk en daarmee was de wedstrijd beslist: 12-10. Het publiek genoot en coach Robbert Jongeneel was tevreden: “Vooral er voor blijven gaan en positief zijn! Applaus voor jezelf en op naar volgende week!”

Het herenteam speelt dan wederom een thuiswedstrijd tegen de Bedrocks uit Emmen om 12:00 uur.
#GoCubsGo ⚾