Update Coronavirus: geen clubactiviteiten tot en met 31 maart

Update maandag 16 maart, De maatregelen om alle activiteiten van de vereniging af te lassen is verlengd tot en met maandag 6 april 2020.


Nieuwsbericht zondag 15 maart
, Honk- en softbalvereniging Cubs heeft besloten n.a.v. de verspreiding van het nieuwe coronavirus alle activiteiten van de vereniging tot en met 31 maart af te lassen. Dus voorlopig geen zaaltrainingen, oefenwedstrijden, scheidsrechtercursussen, commissie overleggen of andere bijeenkomsten. We volgen hiermee het advies op van de KNBSB en NOC*NSF en handelen volgens de richtlijnen van het RIVM.

Aanleiding voor deze beslissing zijn de maatregelen genoemd tijdens de persconferentie op donderdagmiddag 12 maart van minister-president Rutte, minister Bruins en directeur Jaap van Dissel van het RIVM rondom de verspreiding van nieuwe coronavirus COVID-19.

Bericht NOC*NSF:

De Nederlandse sportwereld ligt de komende weken stil. Sportkoepel NOC*NSF adviseert donderdag haar leden alle evenementen, zowel in de profwereld als de amateurwereld, niet door te laten gaan. De reden is de uitbraak van het coronavirus en de nieuwe maatregelen die donderdag in Nederland zijn aangekondigd.
Naast de sportwedstrijden zelf is het beter ook alle andere clubbijeenkomsten in de sportwereld uit te stellen, aldus NOC*NSF. Daar vallen trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook onder.
“Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund. Wat aan het begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, geldt nu tot en met 31 maart voor heel Nederland”, aldus de sportkoepel.

Ontwikkelingen

Het bestuur en technische commissie volgen de ontwikkelingen rond COVID-19 nauwlettend. We zullen zoveel mogelijk blijven aansluiten bij de richtlijnen en aanbevelingen van RIVM, NOC*NSF en KNBSB. Indien er veranderingen in de situatie optreden, zullen we dit communiceren via onze website, en via de “Cubs App” van whatsapp.

Basishygiëne
We raden sporters en publiek aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:
De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

Vragen?
Het RIVM heeft een Q&A opgesteld waarmee de meeste vragen rondom het coronavirus worden beantwoord. Echter kan het zo zijn dat je een honkbal en of softbalspecifieke vraag hebt die met bovenstaande informatie niet wordt beantwoord. Neem in dat geval contact met ons op via: voorzitter@cubs.nl
Meer informatie vindt je op de website van het RIVM en het NOC*NSF en KNBSB.

Namens het bestuur en de technische commissie
Serwin van Dijk (voorzitter)
06-38890088

No Replies to "Update Coronavirus: geen clubactiviteiten tot en met 31 maart"


    Got something to say?

    Some html is OK