Update 28-9: Verantwoord blijven spelen en Corona

Update maatregelen 28 september 2020

We zien om ons heen weer een opmars van het Covid -19 Virus en vanavond (28/09/2020) zijn er extra maatregelen aangekondigd om het tij te keren. Zo gaan we er bij Cubs Hardenberg mee om:

De vijf belangrijkge basismaatregelen:
– sport en bewegen draagt bij aan je weerbaarheid, blijf werken aan je fitheid;
– als je klachten hebt, blijf je thuis;
– als je klachten hebt, laat je je testen;
– zorg voor goede hygiëne;
– houdt 1,5 meter afstand van anderen;

Specifieke maatregelen Cubs Hardenberg:
– desinfecteer je handen bij het betreden van ons sportpark;;
– gebruik zoveel mogelijk je eigen materiaal;
– gebruik je gezamenlijk materiaal (helm of knuppel, reinig dit dan regelmatig;
– desinfecteer je handen bij het verlaten ons sportark;
– publiek is niet meer toegestaan, ook niet op het terras;
– de kantine is gesloten, het sanitair is wel beschikbaar;
– rijdt je gezamenlijk naar uitwedstrijden, dan is een mondkapjes verplicht;

Voor bezoekende teams:

– Ons clubgebouw is geopend ivm eventueel noodzakelijk toiletgebruk;
. De kantine is gesloten, we verkopen geen eten of drinken;
– Neem zelf voldoende eten en drinken mee;
– We zorgen voor drinkwater in de dug-outs;
– bent u begeleider van het team (trainer, coach, scorer of vervoerder van spelers), dan bent u van harte welkom op ons terras;
– voor teambegeleiders zorgen we voor gratis koffie of thee beschikbaar, u levert een belangrijke bijdrage om te kunnen sporten;

Wij nemen de veiligheid van onze sporters en onze gasten heel serieus. Heeft u vragen, bekijk dan de veelgestelde vragen van de NOC*NSF. Heeft u andere vragen of opmerkingen dan hoor ik dit graag.

Stay safe and keep playing!

Serwin van Dijk (voorzitter Cubs Hardenberg)
06-38890088
serwinvandijk@gmail.com

Update coronamaatregelen 3 juli 2020

De Nederlandse regering heeft op 24 juni aangekondigd dat per 1 juli alle sportaccommodaties en sportkantines weer open mogen en dat ook senioren onderling tijdens het sporten geen anderhalve meter afstanden meer hoeven te houden, waardoor het organiseren van wedstrijden dan weer mogelijk is. De KNBSB had samen met de NOC*NSF gevraagd of er per 1 augustus gestart kon worden en werd verrast door de genoemde datum.

De KNBSB zet in op het spelen van zoveel mogelijk wedstrijden en heeft het besluit om 3 weken voorbereidingstijd te hanteren voor onze competities losgelaten. Zaterdag 4 juli spelen we al de eerste competitiewedstrijden. Er worden dit weekend geen wedstrijden op ons sportpark gespeeld. Bij thuiswedstrijden zullen het clubgebouw openen voor de toiletvoorziening en voor de kantine.

Wij sluiten aan bij de richtlijnen van de rijksoverheid, NOC*NSF en de KNBSB. Samenvattend komt dit op het volgende neer:

  • Klachten? Blijf thuis en laat u testen;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen (tijdens sportbeoefening en tot en met 18 geldt dit niet);
  • Was vaak uw handen;
  • Hoest en nies in uw elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Vermijd drukke plekken;
  • Volg de aanwijzingen op het sportpark;
  • Volg de aanwijzingen van functionarissen van onze vereniging (bijv. trainer, leider of bestuur)
  • Gebruik vooral je gezond verstand en geef elkaar de ruimte

Voor uitgebreide informatie kun je terecht op de site van de KNBSB. <Klik hier>

Update coronamaatregelen 7 april 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een onhoudbare druk op de zorg te voorkomen heeft de overheid op 31 maart 2020 bestaande maatregelen verlengd. Op 7 april was de boodschap: “Hou vol”. Zo is onder andere bepaald dat alle sportaccommodaties zeker tot en met 28 april gesloten moeten blijven. Het gevolg hiervan is dat de KNBSB alle competitiewedstrijden in ieder geval tot en met 19 mei annuleert.

Het bestuur van honk- en softbalvereniging Cubs staat volledig achter deze beslissing van de rijksoverheid, de NOS*NSF en de KNBSB en hoopt dat, met het voortzetten van de maatregelen, de coronacrisis zo snel mogelijk onder controle wordt gekregen, zodat er zo snel mogelijk weer honk- en softbal gespeeld kan worden op de velden. Het bestuur van Cubs bereidt zich voor op een herstart, maar houdt nadrukkelijk rekening met verder uitstel. Wij doen een beroep op alle leden en betrokkenen om juist in deze tijd solidair te zijn. De KNBSB zal zich inzetten om, zodra dit weer verantwoord kan, zo veel mogelijk wedstrijden te kunnen spelen en zoveel mogelijk sportplezier te beleven in 2020.

Voor de leden van Cubs betekent dit concreet ook dat:
– de ledenvergadering van 7 april niet doorgaat. Deze wordt opnieuw ingepland;
– Ook de familiedag van 17 mei zal verplaatst worden. Wellicht wordt deze gecombineerd met ons 30-jarig bestaan op 22 augustus 2020.

Dit alles betekent niet dat we stilstaan bij de Cubs.
Via social media delen we leuke honkbalactiviteiten die je zowel fysiek als mentaal thuis kunt doen, commissies kunnen online blijven vergaderen en ook zijn we druk bezig om een online HonkbalQuiz in elkaar te zetten. Kortom: genoeg te doen op honk- en softbalgebied. Wees zelf ook creatief!

In de week vóór 28 april beoordeelt de overheid wat er voor de periode daarna nodig is. Als bestuur volgen we dit en zullen dan opnieuw afstemmen hoe wij hier als vereniging het beste mee om kunnen gaan. Daarna zullen we jullie verder informeren. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan horen we dit graag!

Met sportieve groet,
Bestuur Honk- en softbalvereniging Cubs
Serwin van Dijk
voorzitter@cubs.nl (06) 38890088

Update maandag 16 maart, De maatregelen om alle activiteiten van de vereniging af te lassen is verlengd tot en met maandag 6 april 2020.

Nieuwsbericht zondag 15 maart, Honk- en softbalvereniging Cubs heeft besloten n.a.v. de verspreiding van het nieuwe coronavirus alle activiteiten van de vereniging tot en met 31 maart af te lassen. Dus voorlopig geen zaaltrainingen, oefenwedstrijden, scheidsrechtercursussen, commissie overleggen of andere bijeenkomsten. We volgen hiermee het advies op van de KNBSB en NOC*NSF en handelen volgens de richtlijnen van het RIVM.

Aanleiding voor deze beslissing zijn de maatregelen genoemd tijdens de persconferentie op donderdagmiddag 12 maart van minister-president Rutte, minister Bruins en directeur Jaap van Dissel van het RIVM rondom de verspreiding van nieuwe coronavirus COVID-19.

Bericht NOC*NSF:

De Nederlandse sportwereld ligt de komende weken stil. Sportkoepel NOC*NSF adviseert donderdag haar leden alle evenementen, zowel in de profwereld als de amateurwereld, niet door te laten gaan. De reden is de uitbraak van het coronavirus en de nieuwe maatregelen die donderdag in Nederland zijn aangekondigd.
Naast de sportwedstrijden zelf is het beter ook alle andere clubbijeenkomsten in de sportwereld uit te stellen, aldus NOC*NSF. Daar vallen trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook onder.
“Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund. Wat aan het begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, geldt nu tot en met 31 maart voor heel Nederland”, aldus de sportkoepel.

Ontwikkelingen

Het bestuur en technische commissie volgen de ontwikkelingen rond COVID-19 nauwlettend. We zullen zoveel mogelijk blijven aansluiten bij de richtlijnen en aanbevelingen van RIVM, NOC*NSF en KNBSB. Indien er veranderingen in de situatie optreden, zullen we dit communiceren via onze website, en via de “Cubs App” van whatsapp.

Basishygiëne
We raden sporters en publiek aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:
De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

Vragen?
Het RIVM heeft een Q&A opgesteld waarmee de meeste vragen rondom het coronavirus worden beantwoord. Echter kan het zo zijn dat je een honkbal en of softbalspecifieke vraag hebt die met bovenstaande informatie niet wordt beantwoord. Neem in dat geval contact met ons op via: voorzitter@cubs.nl
Meer informatie vindt je op de website van het RIVM en het NOC*NSF en KNBSB.

Namens het bestuur en de technische commissie
Serwin van Dijk (voorzitter)
06-38890088