Caps te sterk voor Cubs

Een zonovergoten zondagmiddag, genoeg honkballers om het veld en de bank te vullen, een vol terras waar gezellig werd gebruncht (aangeboden door Cubs), verkoeling voor de kinderen in het zwembadje… Al met al genoeg ingrediënten om er een top-honkbalmiddag van te maken.
Helaas gebeurde het tegendeel wat de wedstrijd betrof.
Marc van Dijken kwam als pitcher moeilijk in zijn spel en Caps profiteerde daar volop van. Ook het veldwerk van Caps was strak en snel, waardoor er mooie dubbelspelen te zien waren en de uitjes gemakkelijk werden gemaakt. Juist op de momenten dat Cubs een serie punten kon binnen slaan gebeurde er iets wat hen de das weer om deed…en dat met die hitte. Het is lastig om er dan voor te blijven gaan. Het leek allemaal tegen te zitten en het regende slordige fouten. Inmiddels had Martijn Hartgerink de pitcherheuvel beklommen en liet een sterk staaltje pitchwerk zien met maar liefst acht keer een drie-slag-uit. Daar had Caps niet van terug. Een hoogtepunt was er ook…de mooiste actie van de wedstrijd en die kwam van de kant van Cubs. Maarten Jonkeren probeerde een honk te stelen door ineens te gaan lopen van honk één naar honk twee om een tikactie te ontlokken. Daan Verboom stond op dat moment op het derde honk en zou daardoor een punt kunnen gaan scoren. Een supertactisch spel! Daan wist wat hem te doen stond en maakte het punt. Ondertussen was Maarten nog steeds aan het heen en weer rennen tussen de twee honken om toch te proberen safe te zijn. En ja hoor, de insluitactie mislukte aan de kant van Caps. Ze hadden de bal niet meer onder controle en Maarten kon safe het tweede honk bereiken. Wauw, wat een sterk staaltje honkbal! Deze spirit pepte het team weer wat op, maar helaas bleven ze veldfouten maken waardoor de achterstand werd vergroot. Aan het begin van de zesde inning stond het 4-16. Caps aan slag maakte er nóg eens 5 punten bij en Cubs had de gelijkmakende slagbeurt. Rally-time! Hadden ze dat nu maar meteen gedaan, want in die slagbeurt wist Cubs maar liefst zes punten te maken! Uitslag: 10-21

Dit was de laatste wedstrijd voor de zomerstop.
Zondag, 26 augustus zal het herenteam tegen Hickory in Winterswijk spelen om 13:30 uur.

Wel zijn er op zaterdag 21 juli de wedstrijden voor onze beeballers! Deze beginnen om 10:00 uur en worden THUIS gespeeld. Komen jullie ze aanmoedigen?

Neem ook eens een kijkje op Facebook/Twitter/Instagram