Aspiranten Cubs gaan met winst de zomerstop in.

Zaterdag 13 juli speelden de aspiranten van de Cubs de laatste honkbalwedstrijd voor de zomerstop. Om 12 uur begon de thuiswedstrijd tegen de Tex Town Tigers uit Enschede. De 1e inning voor TTT duurde niet lang, na 4 slagmannen, en slechts 8 worpen van Dannieck werd er al gewisseld. Dialo zorgde met zijn vangbal in het achterveld en zijn snelle reactie naar het 1e honk meteen voor 2 uit. Ook Rick ving de bal, 3 uit.

Cubs aan slag. Bryan zorgde voor de 1e punt. Met al 1 uit was Ruben aan slag. Alle honken vol… Een geweldige slag van Ruben, maar die werd gevangen door de 2e honkman van TTT. Die tikte meteen Niels uit die net vanaf het 1e honk kwam én Marijn die op weg was naar 3 en weer terug moest. Het komt zelden voor, een driedubbele uit.

De 2e inning behaalde de TTT 2 punten. Daar bleef het bij. Met alweer een vangbal, dit keer van Marijn, werd het 3 uit. Cubs weer aan slag. Dannieck begon meteen goed met een homerun. Ook Dialo, Stan en Bryan kwamen over de thuisplaat. Dannieck weer aan slag, alle honken vol en een verre slag in het achterveld. Opnieuw een situatie die niet vaak voorkomt, een Grand Slam! Yannick, Marijn, Ruben en natuurlijk Dannieck zelf zorgden voor 4 punten in één keer. Rick zorgt daarna nog voor de laatste punt.

Aan het begin van de 3e inning was de stand 10-2 voor de Cubs, maar de aspiranten van de TTT gaven zich niet zo heel snel gewonnen. Bij de 3e slagman ging er door twijfel en onenigheden over waar de bal naar toe moest ineens van alles mis bij de Cubs. Het overzicht was weg en TTT profiteerde daarvan door in één keer 3 punten te behalen.

Om iedereen even weer te motiveren vroeg coach Michael en timeout aan en werden Bryan en Marijn ingezet om te pitchen en catchen. Bryan moest er even inkomen, waardoor er nog 2 punten bij kwamen voor de TTT. Maar al snel volgden de strikes en gingen 3 slagmannen van TTT achter elkaar uit.

De speeltijd van 1 1/2 uur zat er inmiddels op en de Cubs stonden met 10-7 voor, dus werd het 2e deel van de 3e inning waarin de Cubs aan slag mochten niet meer gespeeld. Met opnieuw een gewonnen wedstrijd staan de aspiranten van de Cubs nog steeds op een gedeelde 1e plaats op de ranglijst.

Wilna Salomons